TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS + Değişim Programı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Admin Giriş Sayfası Mail Kutusu Giriş Sayfası
19 Ekim 2018, Cuma

07.12.2017

2016-2017/2017-2018 Erasmus Ders Verme Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır.

2016-2017/2017-2018 ERASMUS PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

BAŞVURU İLANI

Faaliyet

07/12/2017-22/12/2017

Başvuruların Kabulü

05/01/2018

Personel Ders Verme Hareketliliği değerlendirme sonuçlarının Erasmus Ofisi sayfasında (http://erasmus.gop.edu.tr) ilan edilmesi

Başvurular; Başvuru FormuÖğretim Planı, Gidilecek Üniversitelerin belirlenerek kabul mektubu olmaksızın başvuru formunun 22/12/2017 mesai saati bitimine kadar Erasmus Ofisi’ne teslim edilmesi suretiyle yapılacaktır. Başvuruda bulunan öğretim elemanları seçildikleri tarihten itibaren 30/09/2018 tarihine kadar değişim faaliyetlerini tamamlamak zorundadır.

Değerlendirme;

• Hibelerin kısıtlı olması sebebiyle daha önce ders verme hareketliliğinden faydalanmamış personele, daha önce ders verme hareketliliği faaliyetlerine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere, daha önce ders verme hareketliliği faaliyetlerinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke/yükseköğretim kurumu/işletme ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara öncelik verilecektir.

•  Başvuruların değerlendirilmesi puanlama sistemine göre yapılacaktır. Puanların eşit olduğu durumlarda adayın yabancı dil bilgisi puanları, (YDS,TOEFL,IELTS vb.),adayın bilimsel yayınları ve almış oldukları atıf sayıları ve hizmet yılı değerlendirmede dikkate alınır. Değerlendirmeye esas puanlar http://erasmus.gop.edu.tr/duyuruAlt.aspx?kimlik=3125&  adresinden görülebilir.

• Değerlendirmeler sonucunda Asil listede açıklanan öğretim elemanlarının ilan bitiminden Otuz gün içerisinde kabul mektuplarını Ofise ibraz etmeleri gerekmektedir. Otuz günlük süre bitiminde kabul mektubu temin edemeyen öğretim elemanlarının hakkı yedek listede bulunan öğretim elemanlarına devredilir.

• Erasmus Ders Verme Hareketliliğine başvuracak kişiler Personel Eğitim Alma Hareketliliğine başvuramaz.

Tüm başvurular Erasmus Koordinatörlüğü’ne yapılacaktır. Koordinatörlüğümüze başvuran adaylar arasından, yukarıda yer alan ölçütler doğrultusunda asil ve yedek listeler oluşturulacak ve Erasmus Ofisi internet sayfasından duyurulacaktır.

ERASMUS OFİSİ

2007-2014 yılları arasında yürütülen Ders Verme Hareketliliği, Hayatboyu Öğrenme/Erasmus Programı kapsamında yer almaktaydı. 2014-2021 yılları arasında programın adı Erasmus+ olarak değişmiştir. Buna göre, günlük hibe tutarı, seyahat ödemeleri, gidilecek ülkeler, faaliyetin süresi uygulamalarında bir önceki döneme göre değişiklikler olmuştur.

İlgili Değişiklikler:

1. Önceden en az 5 iş günü olan hareketlilik süresi en az 2 iş günü olmak kaydıyla değişmiştir. Personel hareketliliği süresi en az 2 gün, en fazla 2 aydır. Ancak, Birimimiz mevcut hibe ile daha fazla personelimizin hareketlilikten yararlanmasını sağlamak amacıyla Erasmus personel hareketliliği kapsamında hibe ödemesi yapılacak süreyi en az 2 iş günü en fazla 5 iş günü olarak sınırlandırmıştır.

2. 2014-2021 döneminde konferans katılımları Erasmus Programı kapsamında hibelendirilmeyecektir.

3. Bilindiği üzere, seyahat giderlerinde seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı kullanılarak hesaplanacaktır. Örneğin; ders vermek üzere Rzeszow’a gidecek bir öğretim elemanı, bu linkte Tokat- Rzeszow arası mesafeyi tespit ettikten sonra ilan metninde yer alan mesafe aralığına göre

kendisine ödenecek seyahat masrafını hesaplamalıdır.

Mesafe hesaplayıcısı için tıklayınız:

·         http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

4. Bir önceki dönemde sadece AB üyesi ülkelere gidilebilirken, yeni dönemle birlikte AB üyesi 28 ülkenin yanı sıra, Makedonya, Lihtenştayn, İzlanda ve Norveç’e de eğitim alma hareketliliği kapsamında gidilebilmektedir.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2013© Tüm Hakları Saklıdır.