TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS + Değişim Programı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası Admin Giriş Sayfası Mail Kutusu Giriş Sayfası
23 Temmuz 2018, Pazartesi

12.02.2018

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Başvuruları Başlamıştır.

ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

2018 – 2019  Akademik yılında Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Programı’ndan faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuruları 12 Şubat 2018 – 09 Mart 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuracak öğrencilerin yeni tarihli bir transkript ile başvuru formunu doldurmaları ve ekleri ile birlikte (güncel transkript ve nüfus cüzdanı fotokopisi) 09 Mart 2018 Cuma mesai saati bitimine kadar bölüm koordinatörlerine teslim etmeleri  gerekmektedir.

Başvurular; Bölüm Koordinatörlerine, Fakülte Koordinatörlerine, (bölümü belli olmayan öğrenciler) Enstitülerde Enstitü Koordinatörlerine, Yüksekokullarda Yüksekokul Koordinatörlerine yapılacaktır.

Başvuru Formu için tıklayınız.

Başvuru İçin Genel Kurallar:

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

1. Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,

1. Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 -58/100 olması,
  2. İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en                           az 2.50/4.00- 65/100 olması,

1. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması,

1. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

1. Türkiye Burslusu uluslararası öğrencilerin başvuruları için Türkiye’de burslu olmadıklarını gösteren belge ile başvurmaları gerekmektedir.(Yükseköğretim  Kurulunu Başkanlığı’nın  21.11.2017 tarihli,  78918 sayılı yazısına göre.)

Erasmus Öğrenim Hareketliliği – Özel Şartlar:

Erasmus Öğrenim Hareketliliği 2018–2019 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan

Engelli öğrencilere

(engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

Daha önce yararlanma

(hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Detaylı bilgi Bölüm/Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Erasmus Koordinatörlerinden alınabilir.

Not: Formlar mutlaka bilgisayar ortamında ve eksiksiz doldurulmalıdır. El ile doldurulan formlar geçersiz sayılacaktır.

Başvurular ücretsizdir.

Bölümlere ayrılan kontenjanlar anlaşmalardaki kontenjanlar dahilinde yapılacaktır.

FORMLAR VE DETAYLI BİLGİ İÇİN   2018-2019 Erasmus El Kitabı  ve  http://erasmus.gop.edu.tr/

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2013© Tüm Hakları Saklıdır.