2021 Proje Yılı ERASMUS İlanları Hakkında Bilgilendirme

•  25 Mart 2021 Perşembe

Bilindiği gibi 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yeni Erasmus+ Programı başlamıştır. Yeni Erasmus Programıyla ile ilgili olarak AB Komisyonu'ndan yapılan bildirimler neticesinde siz paydaşlarımızı da bilgilendirme gereği duyduk. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek  maddi veya manevi kayıplardan öğrenci ve öğretim elemanlarımızı korumak adına 2021 sözleşme yılı için en erken proje başlangıç tarihinin 01 Eylül 2021 olması öngörülmektedir. 2021 sözleşme yılı için kurallarda ve hibe miktarlarında değişiklik beklenmektedir. Söz konusu kurallar kesinleştiğinde hak edilen hibe miktarlarında ve  hareketlilik sürelerinde  değişiklik olabileceği gibi kazanılan hakkın yitirilmesi de söz konusu olabilir. Dolayısıyla 2021 sözleşmesi  kapsamında tahsis edilecek hibeler bakımından bu tarihten önce staj, öğrenim ve personel hareketliliği için ilana çıkılması mümkün değildir. 2021 yılı Erasmus seçimleri ve hibe kullanımları  2021-2022 akademik yılı güz döneminde ilana çıkılarak sağlanacaktır.

Erasmus Ofisi