OSMANGAZİ KONSORSİYUMU ALMANYA VE HOLLANDA’DA

•  5 Ekim 2021 Salı

Üniversitemizin ortağı olduğu Erasmus+ projesi Osmangazi Staj Konsorsiyumu kapsamında konsorsiyum üyesi üniversitelerin Erasmus Ofisleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri Hollanda ve Almanya’ya ziyarette bulundular. Hollanda’daki temaslarda üniversitemizi Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fehim Kuruloğlu, Almanya’daki görüşmelerde de Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Kubilay Özyer temsil etti.

Öğrencilerimize yeni staj yerleri temin etmek amaçlı düzenlenen ziyaretler kapsamında Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Köln, Darmstadt, Hessen ve Maintal’de çeşitli dallardaki işverenlere projenin tanıtımı yapılarak staj hareketliliğinin önemi anlatıldı. İş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantılar, öğrencilerimizin Almanya ve Hollanda’da staj yeri temini noktasında yaşadıkları güçlüklerin azaltılması, staj yeri havuz listesinin oluşturulması ve staja gitmeye hak kazanan öğrencilerin işverenlerle bir araya getirilmeleri gibi çıktılarla sonlandı. Bu ziyaretler ve varılan mutabakatlar sonucunda yeni öğrenim döneminde öğrencilerimizin söz konusu iki ülkede staj yeri bulma sorununun büyük ölçüde çözülmesi beklenmektedir. Bu ziyaretlerin organizasyonunda emeği geçen Hollanda’da HOKAF ve Almanya’da MÜSİAD NRW teşekkür ederiz.

İşbirliklerimizin önümüzdeki yıllarda gelişerek büyümesi için proje ortaklarının bir sonraki değerlendirme toplantısı Ekim ayı içerisinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde Konya’da yapılacak.