2019-2020 Erasmus Staj Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır.

•  3 Şubat 2020 Pazartesi

2019-2020 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

TC kimlik numarası ve şifre olarak öğrenci bilgi sistemi şifresini girerek ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Sonrasında sisteme giriş yapıp başvurularını en son 21 Şubat 2020 Cuma saat 23:59’a kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Daha önce Erasmus programından yararlanan öğrencilerin https://exchangeprogram.gop.edu.tr/Account/Login.aspx?pId=2035&ReturnUrl=%2F adresinden Kullanıcı adı ve şifresi TC kimlik numaraları olarak sisteme giriş yapabileceklerdir.

Başvuru esnasında staj yapacakları kurumdan/işletmeden aldıkları kabul/davetiye belgesini sisteme yükleyen öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır. Kabul mektubu olmayanlar başvuru yapamayacaktır.

Başvuru İçin Genel Kurallar:

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

1. Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,

2. Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 -58/100 olması,

3. İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00- 65/100 olması,

4. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması,

5. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

6. Türkiye Burslusu uluslararası öğrencilerin başvuruları için Türkiye’de burslu olmadıklarını gösteren belge ile başvurmaları gerekmektedir.(YükseköğretimKurulunu Başkanlığı’nın21.11.2017 tarihli,78918 sayılı yazısına göre.)

7. Üniversite Yabancı DilSınavı için başvuru esnasında oturuma katılımı seçmek zorunlu olup, herhangi bir dil belgesi olanlar (YDS,TOFEL, YÖKDİL vb) yapılacak olan İngilizce sınavına katılmak zorundadır.

Yazılı Sınav Tarihi: 28.02.2020

Saat:10:00

Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu (İlahiyat Fakültesinde) hazırlık sınıfı derslikleri

Yazılı sınavı geçenlere sözlü sınavı 6 Mart 2020 Saat 08:45-12:00 arasında Yabancı Diller Yüksekokulu (İlahiyat Fakültesinde) hazırlık sınıfı dersliklerinde yapılacaktır.

1. Engelli Öğrencilere engelliliğin belgelenmesi kaydıyla ayrıca destek verilmektedir.

Erasmus Staj Hareketliliği – Özel Şartlar:

Erasmus Staj Hareketliliği 2019-2020 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır: